Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Καμία ανοχή σε κράτος, αφεντικά και φασίστες

Αντιφασιστική - Αντικρατική - Αντικατασταλτική διαδήλωση: Τρίτη 16/9, 18.00 Προπύλαια

Στις 30 Ιουνίου του 2008 το αναρχικό στέκι Αντίπνοια στα Κ. Πετράλωνα, δέχεται οργανωμένη επίθεση από 15-20 παρακρατικούς της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό δύο συντρόφων από μαχαίρια. Το ίδιο βράδυ προσάγονται τυχαία στο τμήμα των Πετραλώνων δύο άτομα, ο Αθανάσιος Στράτος και Βασίλης Σιατούνης (υποψήφιος στις προηγούμενες νομαρχιακές εκλογές με τη Χρυσή Αυγή) που ομολογούν την εμπλοκή τους στην επίθεση και τη συμμετοχή τους στη Χ.Α. Την ίδια ώρα πραγματοποιείται πορεία αλληλέγγυων του στεκιού προς το τμήμα και ακολουθούν συγκρούσεις.

Πρόκειται για μία επίθεση που πραγματοποιείται σε μία περίοδο όξυνσης της κοινωνικής αντιπαράθεσης κατά την οποία η δράση παρακρατικών φασιστικών συμμοριών εναντίον αυτοοργανωμένων και κατειλημμένων πολιτικών και κοινωνικών χώρων αντίστασης εντείνεται, με την ανοχή και συνενοχή της αστυνομίας.
Στις 18 Σεπτέμβρη του 2013 δέχεται επίθεση στην Αμφιάλη ο αντιφασίστας Παύλος Φύσσας από ναζιστικά τάγματα εφόδου της χα και πέφτει νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά.
Το σύστημα καπηλεύεται τη δολοφονία προκειμένου να εξυπηρετήσει του σχεδιασμούς του και να θωρακίσει την κυριαρχία του, φερόμενο ως ο εγγυτής της κοινωνικής ομαλότητας. Σε αυτό το πλαίσιο ανασύρεται η υπόθεση της επίθεσης στο στέκι Αντίπνοια, ώστε να ενταχθεί και αυτή μαζί με τη δολοφονία του Π.Φύσσα στην υπόθεση “εγκληματική οργάνωση- χρυσή αυγή”.
Με τον καθεστωτικό “αντιφασισμό”, σε συνδυασμό με την “ θεωρία των 2 άκρων” που εξισώνει παρακρατικούς δολοφόνους με τον κόσμο του αγώνα επιχειρεί να απονοηματοδοτήσει τον αντιφασισμό των από τα κάτω και να αποπροσανατολίσει την κοινωνία από το ότι η πηγή του φασισμού είναι η ίδια η ύπαρξη του κράτους και του κεφαλαίου.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
Ο αγώνας ενάντια στο φασισμό είναι αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικότερου κοινωνικού – ταξικού αγώνα. Ο αντιφασισμός των από τα κάτω δεν τρέφει κρατικές αυταπάτες, διεξάγεται σε δρόμους, χώρους εργασίας, σχολεία, σχολές και γειτονιές με μαχητικό, αυτοοργανωμένο, οριζόντιο τρόπο. Είναι εκεί που συγκρούονται ο κόσμος της ισότητας, της ελευθερίας, της αλληλεγγύης, ενάντια στον κόσμο της καταπίεσης και της εκμετάλλευσης.
Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΑΡΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑΞΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟΣ, ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΟΣ

Για ένα κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας
Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα
ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ:
Τρίτη 16/9 18.00 μ.μ. Προπύλαια

Στις 19/9, και έπειτα από αναβολή, δικάζεται εκ νέου η υπόθεση της επίθεσης στο στέκι Αντίπνοια.
πρωτοδικείο Δέγλερη, 09:00

Αναρχικοί-Αναρχικές, Αντιφασίστες-Αντιφασίστριες

Πηγή: Στέκι Αντίπνοια

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου