Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

600 εργαζόμενοι των super market “Λάρισα” απλήρωτοι 14 μήνες

«Οι 600 εργαζόμενοι, που δουλεύαμε πολλά χρόνια στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, βγάζοντας μεγάλα κέρδη για τους μεγαλομετόχους τους, σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν και την τυπική απόλυση, αφού εδώ και 3 μήνες τα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα, είναι κλειστά, αλλά και απλήρωτοι για 14 μήνες.
Μας μείωσαν 2 φορές τους μισθούς μας (συνολικά κατά 30%) τα τελευταία δυο χρόνια, απέλυσαν αρκετές δεκάδες συναδέλφους μας, τάχα για να σώσουν την επιχείρηση. Την επιχείρηση όμως την καταχρέωσαν οι εργοδότες με 35.000.000 ευρώ και τώρα κάνουν πως ψάχνουν λύση.
Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη στα όσα λέει, η κάθε ομάδα των μετόχων, ότι ενδιαφέρονται να βρουν λύση. Διαπιστώσαμε επανειλημμένα ότι παίζουν επιχειρηματικά παιχνίδια σε βάρος των εργαζομένων και των προμηθευτών και δεν νοιάζονται, παρά για τα δικά τους συμφέροντα. Σ’ αυτά τα παιχνίδια τους, δεν πρόκειται να μας κάνουν συνενόχους, για να κερδίσουν ξανά οι μεγαλομέτοχοι.
Ενωμένοι και με την στήριξη του Σωματείου Εμπορουπαλλήλων Λάρισας και του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας, διεκδικούμε:
- Από τους νυν ιδιοκτήτες να μας εξοφλήσουν άμεσα όλα τα δεδουλευμένα μας και να πληρώσουν όλες τις εισφορές στο ΙΚΑ.
- Να διασφαλισθούν όλες οι θέσεις εργασίας σε περίπτωση πώλησης, με αναγνώριση όλων των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας».
http://www.agronews.gr/news/companies/arthro/117568/aplirotoi-oi-600-upalliloi-ton-souper-market-larisa/

Συνεχίζοντας τον αγώνα τους για την καταβολή των δεδουλευμένων και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, οι εργαζόμενοι στα καταστήματα της αλυσίδας σούπερ μάρκετ «Λάρισα» έκαναν προχτές νέα συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας και στη συνέχεια παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Αποκεντρωμένης Περιφερειακής Διοίκησης Θεσσαλίας.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8081803&publDate=28/8/2014

Στη Γενική Συνέλευση, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Λάρισας στις 22/8 , η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων δήλωσαν την άρνησή τους να δεχτούν την πρόταση από την πλευρά της εργοδοσίας και άλλων τοπικών παραγόντων για «κούρεμα» των οφειλομένων από τη μεριά της επιχείρησης, ούτως ώστε να καταστεί δυνατή με κάποιο τρόπο η επαναλειτουργία της.
http://www.rizospastis.gr/story.do?id=8076735&publDate=23/8/2014

 Η εταιρεία έχει 42 καταστήματα που έχουν κλείσει σχεδόν όλα, ενώ προμηθευτές έχουν κινήσει διαδικασίες κατασχέσεων. Διαδόθηκε πως πουλήθηκε σε εταιρεία του ομίλου Μαρινόπουλου, αλλά στους εργαζόμενους εμφανίστηκε άλλη εταιρεία σαν διαχειρίστρια που πρότεινε κούρεμα οφειλών χωρίς επιτυχία. Πριν μερικούς μήνες απολύθηκαν εργαζόμενοι γιατί δεν υπέγραψαν νέες συμβάσεις με μειωένες αποδοχές.
Οι εργαζόμενοι είναι σε συνεχείς κινητοποιήσεις με πιο πρόσφατη τη συγκέντρωση στο Εργατικό κέντρο και πορεία προς την περιφέρεια προχτές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου