Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Για τα γεγονότα της 20ης Ιούνη στη Ν.Φιλαδέλφεια, για να μη γίνει συνήθεια το αίσχος…

vandalismos3Αναδημοσιεύουμε ανάρτηση από την ιστοσελίδα της Κατάληψης Στρούγκα έχοντας πλήρη συνείδηση ότι η σοβαρότητα των γεγονότων και η κρισιμότητα της κατάστασης αναγκάζει εκ των πραγμάτων τον καθένα και την καθεμία που ορίζεται από την δώθε πλευρά του οδοφράγματος, από την πλευρά εκείνων που αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στο κεφάλαιο και το κράτος του, ενάντια στους μαφιόζους κεφαλαιοκράτες και τους (άμισθους ή έμμισθους, συνειδητούς ή ασυνείδητους) τραμπούκους τους να τοποθετηθεί πολιτικά και να δράσει συλλογικά για να μη γίνει συνήθεια το αίσχος.


Παρασκευή 20/6/2014

Χθες το απόγευμα, μετά τη βίαιη διάλυση της προσυγκέντρωσης του Συντονιστικού Κατοίκων Ν.Φιλαδέλφειας - Ν.Χαλκηδόνας και γύρω περιοχών έξω από το δημαρχείο από τραμπούκους οπαδούς της ΑΕΚ, μερικές δεκάδες απ’ αυτούς βανδάλισαν επί τη ευκαιρία τον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο της “Στρούγκας”. Λίγο αργότερα, κι αφού ένα πλήθος αλληλέγγυου κόσμου είχε μαζευτεί γύρω απ’ το χώρο, συζητώντας ό,τι είχε προηγηθεί, γύρω στους 30 τραμπούκους επανήλθαν επιτιθέμενοι στο πλήθος, επιδίωξαν να εισβάλλουν στο χώρο και έστειλαν στα νοσοκομεία ανθρώπους με ανοιγμένα κεφάλια και συντριπτικά κατάγματα, ενώ έθεσαν σε κίνδυνο τη ζωή άλλων πετώντας πέτρες, βόμβα μολότοφ κά. Επειδή πολλά ανακριβή γράφονται από χθες περί γεγονότων, αριθμών και προθέσεων, δηλώνουμε ότι θα επανέλθουμε αργότερα με αναλυτικότερη τοποθέτηση. Ως τότε, θέλουμε να πούμε μόνο ότι, όπως λέει κι ο ποιητής, κάποτε “έρχεται η στιγμή ν’ αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θ’ αφήσεις”. Στην περίπτωσή μας, η στιγμή αυτή έχει φτάσει.

Αναδημοσίευση από: Προλεταριακή Πρωτοβουλία

3 σχόλια:

  1. Θα ήθελα με κάθε σεβασμό να πω ότι με την επίθεση αυτή οι τελικά επιφανειακές ...."αντιφα" μάσκες ορισμένων έπεσαν όχι απλά πανηγυρικά αλλά με τρόπο που κάποιοι μείναμε άναυδοι.
    Είναι τελικά προφανές ότι το φίρδην μίγδην "αντιφα" τουρλουμπούκι με ομάδες και "οπαδούς" σταματάει να ισχύει όταν μιλήσει το οπαδικό μένος και τα συμφέροντα του εκάστοτε χρώματος Big boss....
    Όπως λέει και η ανακοίνωση του χώρου της "στρούγκας" έρχεται η στιγμή να αποφασίσεις με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις.
    Το βράδυ της επίθεσης δίπλα στη "στρούγκα" για να την υπερασπίσουν βρέθηκαν άνθρωποι απλοί που ουδέποτε είχαν σχέση μαζί της αλλά την ώρα της κρίσης το ένστικτο της αλληλεγγύης και της συστράτευσης τους οδήγησε στο σωστό μέρος.
    Αυτό ήρθε η ώρα να εκτιμηθεί δεόντως. Οι συναλλαγές με ....προοδευτικές οπαδικές "θύρες" που ο προοδευτισμός τους σταματά εκεί που αρχίζει το οπαδικό κάψιμο πέφτει με τρόπο οδυνηρό.
    Όλα τώρα ξεκινάνε στην Νέα Φιλαδέλφεια και τα συμπεράσματα πρέπει να είναι πολλά.
    Ευχαριστώ για τη φιλοξενία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστούμε καταρχήν για την εύστοχη παρέμβασή σου.
      Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως οι μάσκες και οι ρόλοι που κρύβονται πίσω από αυτές πρέπει να πέφτουν με βάση μια βαθιά πολιτική ανάλυση για να μην μένουμε τελικά άναυδοι μετά από τέτοια φαινόμενα.
      Ταξική επαγρύπνηση λοιπόν, ενάντια στους κεφαλαιοκράτες και τα συμφέροντά τους και φυσικά ενάντια σε όσους τα υπερασπίζονται. Χωρίς να βάζουμε τους πάντες στο ίδιο τσουβάλι, οι συναλλαγές μας, ας έχουν ταξικά και πολιτικά κριτήρια!

      Διαγραφή
    2. Συμφωνώ......! το τσουβάλιασμα ουδέποτε είχε θετική προσφορά στο οτιδήποτε. Συμφωνώ και στα κριτήρια. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή