Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ταξική Αλληλεγγύη στους μετανάστες/εργάτες γης στην Μανωλάδα

Την Παρασκευή 14 Μάρτη πάνω από 100 μετανάστες / εργάτες γης συγκεντρώθηκαν στην περιοχή Λάπα και πορεύτηκαν προς την Βάρδα διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες που βιώνουν σε όλα τα επίπεδα.
Μπροστά στην εργοδοτική τρομοκρατία, την στυγνή εκμετάλλευση από τους τσιφλικάδες, και τον κοινωνικό εκφασισμό – προϊόν του καπιταλισμού – η ταξική αλληλεγγύη και πάλη των μεταναστών – εργατών γης στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας εμπνέει τους απανταχού προλετάριους και δίνει δύναμη σε ολόκληρη την Τάξη.
Ένας αγώνας που για εμάς δεν ''παζαρεύει'' απλά το έτσι κι' αλλιώς πενιχρό μεροκάματο με οικονομίστικους όρους, αλλά διεκδικεί την αξιοπρέπεια των φτωχοδιάβολων και αντιπαλεύει ανοιχτά και με περίσσιο θάρρος το ντόπιο κεφάλαιο και τα τσιράκια του με τις βρώμικες μεθόδους τους.
Χρόνια τώρα οι μετανάστες προλετάριοι στην Ηλεία στέκονται με ψηλά το κεφάλι μπροστά στις αντιξοότητες της ίδιας τους της διαβίωσης, αλλά πάνω απ' όλα στην τρομοκρατία των αφεντικών που έχει εκφραστεί πολλές φορές με δολοφονικά μέσα. Από το 2008 με επιθέσεις από τσιφλικάδες και επιστάτες, μέχρι και τους πυροβολισμούς με κυνηγετικές καραμπίνες ένα χρόνο πριν.
Αυτή τη περίοδο γίνεται η συγκομιδή στα χωράφια των μεγαλοτσιφλικάδων και οι μετανάστες / εργάτες έχουν κάθε λόγο να βρεθούν στους δρόμους και να παλέψουν για τα ταξικά τους συμφέροντα.
Εργαζόμενοι και άνεργοι, ''ντόπιοι'' και μετανάστες να μην αφήσουμε τέτοιους αγώνες στα ''μικρά'' και να σταθούμε με κάθε τρόπο στο πλάι των ταξικών μας αδερφών.

Να παραδειγματιστούμε από αυτούς και να ενισχύσουμε κάθε αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου