Δευτέρα, 3 Φεβρουαρίου 2014

Κάλεσμα Αλληλεγγύης στον Τούρκο αγωνιστή Selcuk Gungor

Την Κυριακή 2-2-14 ο σύντροφός μας Selcuk Gungor‏‏ οδηγήθηκε στα δικαστήρια της Ευελπίδων όπου πέρασε από εισαγγελέα, ο οποίος, λόγω κακουργηματικής κατηγορίας, τον παρέπεμψε σε ανακριτή. Λόγω ημέρας (Κυριακή), δεν υπήρχε τακτικός ανακριτής και γι'αυτό πέρασε από ειδική ανακρίτρια για την τυπική διαδικασία της παραπομπής σε τακτικό ανακριτή, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014 στα Δικαστήρια Ευελπίδων. Καθώς κατηγορείται για κακούργημα, κρατείται στον 6ο στη ΓΑΔΑ μέχρι να περάσει από τον τακτικό ανακριτή.

1 Φλεβάρη 2014, οι δολοφόνοι της χρυσής αυγής κάλεσαν συγκέντρωση για την επέτειο των Ιμίων στην πλατεία Ρηγίλλης. Συλλογικότητες του κόσμου του αγώνα κάλεσαν αντισυγκέντρωση στο Σύνταγμα σαν απάντηση στη φασιστική μάζωξη. Συγκεντρώθηκε αρκετός κόσμος ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα αυτό, κλείνοντας την λεωφόρο Αμαλίας μπροστά στη Βουλή και αναρτώντας πανό.
Τα ΜΑΤ, αποσκοπώντας να απωθήσουν τον συγκεντρωμένο κόσμο, άρχισαν να ρίχνουν δακρυγόνα. Στο ύψος της Μεγάλης Βρετανίας, επί της Βασιλέως Γεωργίου, κατά την επίθεση των ΜΑΤ και την συνεπαγόμενη απομάκρυνση του κόσμου λόγω των χημικών, ο σύντροφός μας Selcuk Gungor, πέφτει κάτω, τον πιάνουν οι διμοιρίες που βρισκόταν εκεί και αρχίζουν να τον ξυλοκοπούν και να τον ποδοπατούν. Στη συνέχεια, του φοράνε χειροπέδες, ενώ είναι πεσμένος κάτω και συνεχίζουν να τον χτυπούν, μέχρι που ο σύντροφος λιποθύμησε. Συνεχίζουν να τον σέρνουν και να τον χτυπούν ώσπου, αντιλαμβανόμενοι ότι έχει χάσει τις αισθήσεις του, οι διμοιρίες των ΜΑΤ του βγάζουν τις χειροπέδες και απομακρύνονται. Μετά από αρκετή ώρα κι ενώ κείτεται ακόμη αναίσθητος, καταφθάνει το ασθενοφόρο και τον μεταφέρει στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Γεννηματά με πολλαπλά τραύματα στην πλάτη, στην κοιλιακή χώρα, στο θώρακα και στο κεφάλι και σπασμένη οδοντοστοιχία.

Στο νοσοκομείο, ο σύντροφος μας Σελτζούκ και οι αλληλέγγυοι που κατέφτασαν γνώρισαν την ανεπιτυχή απόπειρα τρομοκράτησης τους από την συμμορία των Ο.Π.Κ.Ε., ασφαλιτών, σεκιούριτι καθώς και των περισσότερων γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού, οι οποίοι επέδειξαν φρόνημα κατοχικού υπαλλήλου.

Εν τέλει, κατά την συνήθη τους τακτική σε παρόμοιες περιπτώσεις άγριας αστυνομικής βίας, του απήγγειλαν κατηγορίες για κουκουλονόμο, διατάραξη κοινής ειρήνης, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης σε βάρος αστυνομικού κατά συναυτουργία και διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς.

Ο σύντροφος μας Selcuk Gungor, πρόσφυγας αγωνιστής από την τουρκία, έχει παλέψει τον φασισμό τόσο στη χώρα του, όσο και εδώ μέσα από τους συλλογικούς κοινωνικούς αγώνες και την αδιαπραγμάτευτη εναντίωσή του απέναντι σε κάθε είδους φυλετικούς, εθνικούς, ταξικούς διαχωρισμούς. Η παρουσία του στην πλατεία συντάγματος, ο άγριος ξυλοδαρμός του από τα τομάρια των ΜΑΤ και η εκδικητική σύλληψή του ενέχουν ιδιαίτερους συμβολισμούς όχι μόνο σε σχέση με την μάχη ενάντια στον φασισμό του κράτους και των υπαλλήλων του αλλά και σε σχέση με τα ίδια τα κοινωνικά και ταξικά αδιέξοδα που βιώνει αδιαμαρτύρητα ο ελληνικός λαός.


ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΙΣΘΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ

ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ - ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ
ΤΡΙΤΗ 4 ΦΛΕΒΑΡΗ 2014
12:00


Συνέλευση Κατειλημμένων Προσφυγικών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου