Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Υπερασπίζοντας την Rote Flora - Υπερασπίζοντας τις ελευθεριακές δομές

Χιλιάδες σύντροφοι συγκρούστηκαν σφοδρά με μπάτσους χθες στο προάστιο του Αμβούργου Altona  για την υπεράσπιση της κατάληψης Rote Flora,των ελεύθερων χώρων και για τα δικαιώματα των μεταναστών.Τούβλα μπουκάλια και μολότοφ έπεφταν βροχή προς τους πολυάριθμους μπάτσους(4.000 στην αρχή της συγκέντρωσης των συντρόφων) που είχαν επιτεθεί πρώτα με αντλίες νερού δακρυγόνα κτλ. Άγριο ξύλο στους μπάτσους, οι συλλήψεις συντρόφων  έχουν ξεπεράσει τις 100.

Ανακοίνωση συντρόφων:

Με μια διεθνής διαδήλωση στο Αμβούργο θέλουμε να δείξουμε την δυναμική αποφασιστικότητα μας ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να χτυπηθεί από την εξουσία η Rote Flora θα οδηγήσει στην μαζική αντίσταση όπως και για όλες τις καταλήψεις.Έχουμε επικεντρωθεί στους τρέχοντες αγώνες, στην υπεράσπιση των καταλήψεων στην αλληλεγγύη με δράσεις προς τους μετανάστες π.χ το δικαίωμα διαμονής και δράσεις ενάντια στην κρατική καταστολή ειδικά σε περιοχές που υπάρχουν πολλά κρούσματα φασιστικής βίας και συλλήψεων από τους μπάτσους.Τον Οκτώβριο η 24οχρη κατάληψη Rote Flora ανακοίνωσε τις δράσεις εκστρατείας για την άμυνα της.Οι <τυπικοί ιδιοκτήτες> Kretschmer και ο επενδυτής Gert Baer ήθελαν να τερματίσουν την κατάληψη του πρώην δημοτικού κτιρίου,να καταθέσουν μήνυση καθώς είχαν καταστρώσει ολόκληρο σχέδιο με διεθνείς επενδυντές για εμπορικές δραστηριότητες στην περιοχή. Ο  Kreςtschmer και ο Gert Baer επικρίνουν συνεχώς ότι η Hamburger Hafenstrasse (περιοχή με καταλήψεις στο Αμβούργο) δεν χτυπήθηκε  την δεκαετία του 80 και δηλώνουν ότι θα χτυπήσουν την Rote Flora. Στόχος της εξουσίας είναι να διαλύσει τις καταλήψεις και να αποτρέψει καινούργιες. Δεν στοχεύουν μόνο την Rote Flora αλλά το φασιστικό κεντρικό σχέδιο της εξουσίας είναι να χτυπήσει και  ιδεολογικά τις καταλήψεις. Ο Kretschmer και ο Gert Baer αποκαλούν τους καταληψίες εγκληματίες και τρομοκρατική οργάνωση και επιδιώκουν ποινικές διώξεις. Πρέπει να γίνει σαφές με την διεθνή εκστρατεία υπεράσπισης των καταλήψεων ότι το σχέδιο που έχουν καταστρώσει για εμπορικές δραστηριότητες θα έχει κέρδος μόνο για τους μεγαλοκαπιταλιστές ενώ για την περιοχή θα φέρει την καταστροφή.Το σχέδιο της εξουσίας και οι κινήσεις της θυμίζει την επίθεση στην Ungdomshuset στην Κοπεγχάγη. Αγωνιζόμαστε όχι μόνο για τη διατήρηση της κατάληψης , αλλά και για την Flora ως κοινωνική ελεύθερη πολιτική δράση και πολιτική ιδέα. Γνωρίζουμε ότι μπορούμε αποτρέψουμε τις επιθέσεις στις καταλήψεις με την ευρεία αλληλεγγύη και έντονες δράσεις , δυναμικές δράσεις όχι με αμυντική στάση.
Να συντρίψουμε το φρούριο της Ευρώπης.
Η πάλη γίνεται σε εθνικό επίπεδο για τους μετανάστες.Εδώ και βδομάδες γίνονται αυθόρμητες διαδηλώσεις στο Αμβούργο για την Λαμπεντούζα.Ενώ έχουν γίνει τόσες δράσεις αλληλεγγύης για τους μετανάστες στο Αμβούργο, στο Βερολίνο και σε άλλες πόλεις γίνανε επιθέσεις σε μετανάστες από φασίστες. Ο ρατσισμός, ο φασισμός εξακολουθεί να αναπτύσσεται μέσα στην κοινωνία έτσι είναι αναγκαίος ο μαχητικός αντιφασισμός και πρέπει να χτυπήσουμε τις ρίζες του, το εξουσιαστικό καπιταλιστικό καθεστώς. Η καπιταλιστική ανάπτυξή της πόλης-τα μεγάλα καπιταλιστικά συμφέροντα .Εκτοπίζονται κάτοικοι και κλείνουν μικρομάγαζα για να φτιαχτούν πολυτελή κτίρια και επιχειρήσεις με πολύ υψηλές τιμές,ενοίκια.Η κυβέρνηση προωθεί  τον επενδυτή Bayrische Hausbau και η καπιταλιστική άλωση της πόλης θα αρχίσει την Άνοιξη του 2014 σύμφωνα με τις ανακοινώσεις. Οι κατώτατες τάξεις περνούν στην αντεπίθεση για να αποτρέψουν να περάσει η πόλη στους μεγαλοκαπιταλιστές επενδυτές. Παρά την αντίσταση η Rote Flora και οι άλλες καταλήψεις αντιμετωπίζουν πρόβλημα. Η μόνη λύση είναι η κλιμάκωση της δυναμικής μαζικής σύγκρουσης ενάντια στους εξουσιαστικούς στόχους των καπιταλιστικών πρακτικών.Η επέκταση των αγώνων είναι γεγονός,σε όλο τον κόσμο π.χ Κωνσταντινούπολη , Αθήνα , Βαρκελώνη, Φρανκφούρτη, Βερολίνο , Άμστερνταμ ή την Κοπεγχάγη γίνονται δράσεις ενάντια στις εξώσεις και στα υψηλά ενοίκια.Πρέπει να σταματήσουμε τον τυφώνα του καπιταλισμού. Ο αγώνας για τη διατήρηση  της Rote Flora ενώνεται με τους αγώνες των άλλων καταλήψεων σε όλον τον κόσμο.Υπάρχει μαζικό κίνημα που πολεμάει τον καπιταλιστικό οδοστρωτήρα,δημιουργεί νησίδες αυτοοργάνωσης και πολεμάει το απάνθρωπο σύστημα για τους μετανάστες και την περιχαράκωση των συνόρων. Η Rote Flora είναι μόνο ένα από τα πολλά σημεία που αντικατοπτρίζουν σήμερα αυτές τις συγκρούσεις . Για εμάς  δεν πρόκειται μόνο για την κατάληψη Rote Flora , τις άλλες καταλήψεις (πρωτοβουλία Esso Σπίτια), το Centro Sociale ή άλλους ελεύθερους χώρους που χτυπάει η εξουσία. Πρόκειται για μια ριζικά διαφορετική αντίληψη της πόλης και της κοινωνίας.Διεθνής αλληλεγγύη, κοινωνικοποίηση και ελευθερία σε όλα, χωρίς περιορισμούς και πατριαρχικά πρότυπα.

Πηγή: athens indymedia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου