Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Ο Άρης δεν πεθαίνει. Οι αντάρτες ζούν μέσα σε στιγμές αγώνα και ελευθερίας

...Περικυκλωμένος πια μαζί με τους συντρόφους του και έπειτα από πολύωρη μάχη, ο Βελουχιώτης πέφτει νεκρός. Θα πέσει όπως πέφτει κάθε μαχητής που αφιερώνει την ζωή του στην μάχη προς την ελευθερία. ΟΡΘΙΟΣ!
Από το πρωί της 16ης Ιουνίου γίνεται γνωστό πώς ο Άρης Βελουχιώτης είναι νεκρός. Για αυτό φρόντισε το υπουργείο ασφάλειας που έβγαλε πανηγυρική ανακοίνωση: ''...εφονεύθη κατόπιν συμπλοκής, υπό δυνάμεων εθνοφυλακής... ''Η κεφαλή του, ως επίσης και του αιμοσταγούς συντρόφου του Τζαβέλα θα εκτεθούν εις κοινήν θέα''.
Την ίδια μέρα ο ριζοσπάστης θα δημοσιεύσει την διαγραφή του Άρη σε μια ανακοίνωση με τίτλο ''Η προδοσία του Βελουχιώτη'', διαπομπεύοντας τον με τον χειρότερο τρόπο:
''Ο Κλάρας αφού μια φορά πρόδωσε και αποκήρυξε το ΚΚΕ, γιατί λύγισε μπροστά στην τρομοκρατία του Μανιαδάκη, ξαναζήτησε στον καιρό του απελευθερωτικού αγώνα να εξαγοράσει με το αίμα του την προδοσία του εκείνη που αναγνώρισε και καταδίκασε. Το ΚΚΕ του έδωσε την ευκαιρία αυτή. Σήμερα όμως σε μια δύσκολη και κρίσιμη στιγμή, από δειλία και φόβο, παρά τις υποσχέσεις και τη συμφωνία που στα λόγια έδειξε, απειθαρχεί πάλι, ξαναπροδίδει το ΚΚΕ με την τυχοδιωκτική και ύποπτη δράση του που μονάχα τον εχθρό ωφελεί. Στο ΚΚΕ δεν έχει κανένας θέση, οσοδήποτε ψηλά κι αν στέκει και οσοδήποτε μεγάλος κι αν είναι, όταν οι πράξεις του δεν συμβιβάζονται με το κοινό συμφέρον και όταν παραβιάζεται η δημοκρατική εσωκομματική πειθαρχία''.
Παρά τα όσα γράφτηκαν από τους φασίστες και από τους ''φίλους'' του Άρη, οι απανταχού καταπιεσμένοι, οι εργάτες, οι αγρότες και όλοι οι ελεύθεροι άνθρωποι θρήνησαν για τον Άρη που πάλεψε για την ελευθερία του λαού, που έδωσε την ψυχή του μαζί με χιλιάδες αγωνιστές για να νικήσει τους ξένους και ντόπιους καταπιεστές.
Ο Άρης και όλοι οι αντάρτες δίνουν ακόμα δύναμη στους καταπιεσμένους, έως ότου να σπάσει η συνθήκη της Βάρκιζας και το αντάρτικο να ξαναζωντανέψει πατώντας τους δυνάστες.
Μέχρι το προλεταριάτο σε όλο τον κόσμο να δικαιώσει το αίμα που χύθηκε από εκατομμύρια αγωνιστές, κομμουνιστές και αναρχικούς και να σπάσει τα δεσμά των εξουσιαστών.
Μέχρι την τελική νίκη.
Μέχρι την ολική απελευθέρωση.
Μέχρι ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ!


2 σχόλια:

  1. Στο ΚΚΕ δεν έχει θέση κανένας οσοδήποτε ψηλά κι αν στέκει και οσοδήποτε μεγάλος κι αν είναι, όταν οι πράξεις του δεν συμβιβάζονται με το κοινό συμφέρον και όταν παραβιάζεται η δημοκρατική εσωκομματική πειθαρχία

    Δεν χρειαζόταν η παραποίηση του κειμένου, σύντροφοι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν ήταν παραποίηση που είχε στόχο να αποκρύψει κάτι που δεν γίνεται αντιληπτό και από το υπόλοιπο μέρος της ανακοίνωσης. Ούτε έγινε στα ''μουλοχτά'' για να αλλάξει το νόημα, γι΄αυτό μπήκαν και οι τελίτσες!
    Σεβόμαστε το σχόλιο σου και θα μπει αυτούσια η ανακοίνωση.
    Παρόλα αυτά θα μπορούσες να αρκεστείς στην συμπλήρωση χωρίς να κάνεις λόγο για παραποίηση. Δεν έχουμε λόγο να παραποιήσουμε.
    Θεωρούμε πως και με την συμπλήρωση του ''οσοδήποτε ψηλά κι αν στέκει και οσοδήποτε μεγάλος κι αν είναι'', το ξεπουλημένοι ''φίλοι'' του Άρη συνεχίζει να ισχύει.
    Αγωνιστικούς χαιρετισμούς!

    ΑπάντησηΔιαγραφή