Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ανακατάληψη στην villa Amalias. Ούτε βήμα πίσω

Πανό αλληλεγγύης στην Villa Amalias από συντρόφους της ΛΚ
Το πρωί της 9 Γενάρη συντρόφισσες/οι ανακατέλαβαν την Villa Amalias κάτω από την μύτη των κρατικών σκυλιών, δείχνοντας πως το πάθος για την ελευθερία είναι πιο δυνατό από κάθε κατασταλτικό μηχανισμό.
Οι μπάτσοι δεν άργησαν να επιτεθούν με χημικά στο εσωτερικό της κατάληψης ενώ σύντροφοι βρέθηκαν γύρω από το σημείο φωνάζοντας συνθήματα αλληλεγγύης.
Η παρέμβαση των ΕΚΑΜ, χωρίς εισαγγελική παρουσία, έφερε τις συλλήψεις των συντρόφων που βγήκαν από το κτήριο με σηκωμένες γροθιές και φωνάζοντας συνθήματα.
Αμέσως μετά αλληλέγγυοι έκαναν κατάληψη σε γραφεία της ΔΗΜΑΡ αλλά και εκεί οι μπάτσοι εισέβαλαν και προσήγαγαν 40 άτομα. Επίσης έγινε αυθόρμητη συγκέντρωση έξω από το υπουργείο οικονομικών από περίπου 200 άτομα.
Μπάτσοι μπήκαν και στην κατάληψη σκαραμαγκά την ώρα που ήταν μέσα 8 άτομα τα οποία προσήχθησαν.
Συγκέντρωση αλληλέγγυων έξω από τη ΓΑΔΑ
Το βράδυ εκατοντάδες σύντροφοι και συντρόφισσες βρέθηκαν έξω από την ΓΑΔΑ δείχνοντας πως κανένας δεν είναι μόνος του στον αγώνα που διεξάγεται απέναντι σε κράτος και αφεντικά.
Κινήσεις αλληλεγγύης γίνονται σε όλο τον ελλαδικό χώρο αλλά και στο εξωτερικό.
Το κράτος δείχνει τα δόντια του προσπαθώντας να κάμψει την αυτοοργανωμένη έκφραση και ανατρεπτική δράση στην περίοδο της συστημικής κρίσης και όξυνσης των ταξικών αγώνων.
Να βρεθούμε μαζικά στους δρόμους τσακίζοντας στην πράξη την καταστολή, να πάρουμε πίσω όσα μας ανήκουν.
ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΠΑΝΤΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΓΕΝΑΡΗ
Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΤΣΑΚΙΣΕΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Ανακοίνωση των 92 συλληφθέντων της villa amalias μέσα από την ΓΑΔΑ: https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1448457

Ανακοίνωση των 93 συλληφθέντων της villa amalias μέσα από τη ΓΑΔΑ: http://villa-amalias.blogspot.gr/2013/01/93-villa-amalias.html

Κείμενο μέσα από την ανακατειλημμένη Villa Amalias: http://villa-amalias.blogspot.gr/2013/01/villa-amalias.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου