Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Η έφοδος στο υπουργείο από εργάτες στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά ας γίνει παράδειγμα για την τάξη μας

Οι 6 μήνες απλήρωτοι ναυτεργάτες όξυναν τον αγώνα τους κάνοντας το πρωί έφοδο στο πεντάγωνο. Ξηλώνοντας τα ρολά στην είσοδο και σπάζοντας τις πόρτες μπήκαν στο προαύλιο χώρο τους υπουργείου. 
Διμοιρίες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνιση τους σε μια προσπάθεια να διώξουν τους εργάτες, οι οποίοι συγκρούστηκαν δυναμικά μαζί τους σώμα με σώμα.Με χημικά κατάφεραν να απωθήσουν τους εργαζόμενους κάνοντας επιπλέον δεκάδες προσαγωγές (περίπου 110).
Συνάδερφοι και αλληλέγγυοι βρέθηκαν έξω από την ΓΑΔΑ οπού και εκεί μέρος του κόσμου συγκρούστηκε με τους μπάτσους.
Τα παπαγαλάκια του κράτους παίρνοντας τον συνήθη ρόλο τους στράφηκαν κατά των εργατών ουρλιάζοντας για τάξη και νομιμότητα.
Στο ρουφιανοκάναλο ΣΚΑΙ η Τσαπανίδου λέει συγκεκριμένα ''η διαδικασία στον στρατό είναι πολύ αυστηρή σε τέτοιες περιπτώσεις και δεν θέλω να μπω σε λεπτομέρειες'' και λίγο αργότερα αναφέρει ''και βεβαίως δεν πρόκειται να αντιδράσουν όπως ορίζει το γράμμα του νόμου από ένα στρατιωτικό να αντιδράσει μπροστά σε διαδηλωτές''.
Απέναντι στον κρατικό λόγο και την καταστολή ας παραδειγματιστούμε από τους εργάτες στο ναυπηγείο Σκαραμαγκά και με δυναμικούς ταξικούς αγώνες να εισβάλουμε σε γραφεία και υπουργεία κρατιστών. Να οργανώσουμε την προλεταριακή αντεπίθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου