Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Ο φασίστας Μεταξάς και ο αντικομμουνισμός

Ο φασίστας Μεταξάς μαζί με ρουφιάνους στρατιωτικούς και μη.
Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1936 ο δικτάτορας Μεταξάς εκδίδει τον νόμο 117 ''περί μέτρων προς καταπολέμησιν του κομμουνισμού και των εκ τούτου συνεπειών''. Ο νόμος αυτός εγκληματοποιούσε και καταργούσε στην πράξη τις λαϊκές ελευθερίες. Νομιμοποιεί έτσι τις διώξεις σε κόμματα και οργανώσεις.
Και ιστορικά, αλλά και στο τώρα, δικτατορικά καθεστώτα με προσωπεία ή χωρίς, δείχνουν ποιόν έχουν να φοβούνται. Εξουσιαστές, κεφάλαιο και κράτη τρέμουν τον ξεσηκωμό των ''από κάτω'' και με νόμους προσπαθούν να εγκληματοποιήσουν τις ελευθεριακές ιδέες και κοινωνικές ομάδες που μάχονται για έναν κόσμο ελεύθερο και αταξικό.

2 σχόλια:

  1. Το οτι "Ο Μεταξάς όντας μασόνος ζήτησε τη βοήθεια της ιταλικής μασονικής στοάς σχετικά με την ασφαλή επιστροφή τους στην πατρίδα και έλαβε ικανοποιητικές εγγυήσεις." (απο wikipedia) γιατι δεν το γραφετε?

    Γιατι συστηματικα κρυβετε οτι αυτοι που κυβερνουν τον κοσμο ειναι μασονοι και μασονες?

    enhmerwths.pa-sy-a.gr/2011/02/03/00-00/pa-sy-a_enhmerwths_2011-02-03_00-00.htm

    Η μιση αληθεια ειναι ενα ολοκληρο ψεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σαν καταπιεσμένοι που βιώνουμε καθημερινά τον ταξικό πόλεμο προσπαθούμε να αναγνωρίζουμε τον εχθρό σε πρόσωπα ή και καταστάσεις πέρα από συνωμοτικά τερτίπια και μυστικιστικές οργανώσεις - αδελφότητες. Θεωρούμε την μισθωτή εργασία έναν καταναγκασμό και αναγνωρίζουμε σαν εχθρό τα αφεντικά μικρά και μεγάλα. Θεωρούμε εχθρό το κεφάλαιο και το κράτος και όσους υποστηρίζουν το σύστημα εκμετάλλευσης με όποια ''ονομασία'' αυτό εκφράζεται.
      Αυτό το blog δεν δημιουργήθηκε για να διαστρεβλώνει την αλήθεια ή να εξυπηρετήσει κάτι/κάποιον, αλλά για να εκφράζει απόψεις και να αναδεικνύει στιγμές αγώνα εργατών/τριών και αγωνιστών/τριών. Είτε κάποιοι διαφωνούν με αυτές είτε όχι.
      Παρόλα αυτά δεχόμαστε την παρατήρηση και μπορείς να συμμετέχεις εκφράζοντας την άποψή σου.

      Διαγραφή